ČELIČNI TRKAČI SVLADALI „NORTHERN DALMATIA TRAIL“

ČELIČNI TRKAČI SVLADALI „NORTHERN DALMATIA TRAIL“

Proteklog vikenda, po teškom vremenu, trail trkači „uživali“ su u još jednom izdanju „Northern Dalmatia Traila“ u organizaciji AK OKIT iz Vodica.

Trail događaj međunarodnog karaktera koji je okupio trkače na četiri (4) različite utrke:“ Wolf Trail“, „Wild Boar Trail“, „Viper Trail“ i „Eagle Trail“ u potpunosti je pružio trkačima sve čari trčanja u prirodi. Osim prekrasnog krajolika Nacionalnog parka Krka, kanjona Čikole, izvora Torak i drugih prirodnih ljepota Sjeverne Dalmacije, trkači su na stazi prolazili i kroz nekoliko različitih vremenskih (ne)prilika.

Sunce, kiša, dan, noć, pljusak, krupa, grmljavina, kamenjar, makadam, cesta, blato, suho, sve to su bili izazovi koji su ovaj događaj učinili zanimljivijim. Možda najbolji i vrlo jednostavan opis utrke dao je jedan od trkača (R.P.) koji je izjavio: „Jedna od luđih utrka za upisat u životopis J.“ , uz dodatan opis kroz što je sve prošao na stazi: „…staze kroz kanjone teška drama, trasa izmijenjena zbog poplava, kiša pada cili dan, a u finišu po noći munje i gromovi sa velikim količinama ledene krupe…“.

Unatoč teškim uvjetima na stazama i vremenskim (ne)prilikama utrku je uspješno završila velika većina prijavljenih trkača.

„EAGLE TRAIL“, 6 km

Najbrži na najkraćoj stazi „Eagle Traila“ bio je mladi Stjepan Ćurić (AK Puls Tomislavgrad, BiH). Drugo mjesto osvojio je Milivoj Klarić (AK Pakoštane), a treći u cilj utrčao je Šime Brajković. Najbrža kod žena bila je Laura Barešić (AK Pakoštane). Iza nje u cilj su došle Kate Markov i Luana Božac.

„VIPER TRAIL“, 13 km

Jako zanimljivu završnicu utrke na 13 km mogli su vidjeti svi koji su se našli u ciljnoj ravnini Northern Dalmatia Traila. Moglo bi se reći, foto finish uz sprint od 50-ak i više metara odlučili su pobjednika „Viper Traila“. Zbog vremenskih (ne)prilika staza je bila nešto skraćena, od prvotno zamišljene i obilježene, a mlada nada trail trčanja Jure Dugandžić (BiH) iz Trail sekcije HPD Prenj 1933 za dvije je sekunde bio brži od drugoplasiranog Frane Kazije iz AK Pakoštane. Samo devet sekundi iza Frane u cilje je kao trećeplasirani utrčao Emil Drmić iz AK Puls Tomislavgrada (BiH). U ženskoj kategoriji nije bilo toliko napeto, a prvo mjesto osvojila je Vana Čargonja, drugo Jadranka Žilić i treće Jelena Barešić.

„WILD BOAR TRAIL“, 32 km

Dužinski treću po duljini stazu, popularni „Wild Boar Trail“, najbrže je svladao još jedan trkač iz susjedne BiH, popularni kauboj Ivan Leženić (Trail sekcija HPD Prenj 1933), koji je stazu završio za 3:03:36 sati. Drugi u cilj utrčao je Boris Koračak (HPD Mosor – Sikire), dok je treće mjesto na postolju osvojio Leopold Špehar (AK Plitvice). U ženskoj kategoriji najbrža je bila Petra Kulić Domitrović (AK Okit Vodice, TK Swibir), druga mjesto osvojila je Maja Blašković (HPD Mosor – Sikire), a treće Ana-Marija Pavić (AK Šibenik).

„WOLF TRAIL“, 55 km

Najdulju, najdužu, najtežu, najljepšu i sve još nešto naj stazu kao prvi je završio Daniel Krstulović Opara (HPD mosor Sikire) za 5:21:27 sati. Pola sata iza Daniela u cilj je utrčao drugoplasirani Nenad Ostojić (AK Okit), a treće mjesto osvojio je još jedan član AK Okita Krešimir Mrčela.

 

POREDAK i REZULTATI NAJBOLJIH:

„EAGLE TRAIL“

Muški:

 1. Stjepan Ćurić (BiH), Ak Puls Tomislavgrad, 29:20 min
 2. Milivoj Klarić (CRO), AK Pakoštane, 29:20 min
 3. Šime Brajković (CRO), 30:05 min

Žene:

 1. Laura Barešić (CRO), AK Pakoštane, 30:28 min
 2. Kate Markov (CRO), 36:20 min
 3. Luana Božac (CRO), 39:44 min

 

„VIPER TRAIL“

Muški:

 1. Jure Dugandžić (BiH), Trail sekcija HPD Prenj 1933, 58:18 min
 2. Frane Kazija (CRO), AK Pakoštane, 58:20 min
 3. Emil Drmić (BiH), AK Puls Tomislavgrad, 58:29 min

Žene:

 1. Vana Čargonja (CRO), 1:07:55 sati
 2. Jadranka Žilić (CRO), 1:19:39 sati
 3. Jelena Barešić (CRO), AK Pakoštane, 1:23:15 sati

 

„WILD BOAR TRAIL“

Muški:

 1. Ivan Leženić (BiH), Trail sekcija HPD Prenj 1933, 3:03:36 sati
 2. Boris Koračak (CRO), HPD Mosor – Sikire, 3:30:05 sati
 3. Leopold Špehar (CRO), AK Plitvice, 3:42:00 sati

Žene:

 1. Petra Kulić Domitrović (CRO), AK Okit, 3:36:38 sati
 2. Maja Blašković (CRO), HPD Mosor-Sikire, 3:56:12 sati
 3. Ana-Marija  Pavić (CRO), AK Šibenik, 5:26:35 sati

 

„WOLF TRAIL“

Muški:

 1. Daniel Krstulović Opara (CRO), HPD Mosor-Sikire, 5:21:27 sati
 2. Nenad Ostojić (CRO), AK Okit, 5:50:35 sati
 3. Krešimir Mrčela (CRO), AK Okit, 6:01:08 sati

 

Cjelokupni pregled rezultata možete vidjeti na https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1060.

Galeriju fotografija možete pogledati u fotoalbumu Milana Balabana na sljedećem linku .

Scroll to Top