Neš ti Senjske bure gore je Pašmansko jugo!

4.3.2017 na otoku Pašmanu je održano je 2. kolo Treking lige poznati “Škraping”, a osvrt na Škraping prenio nam je jedan od najmlađih članova AK Okit Ante Klarića, koji istrčao  utrku Challenger: cca 25 km za 3.28:19

Ujutro u pet ipo pišti budilica, nije mi se bilo tesko dignit ka inace jer danas je bia taj dan….ŠKRAPING!!. Ubukli smo se spremili i krenili po ostatak ekipe, bilo nas je 6 u kombiju i jos dvojica su išli drugim autom.  Putem smo pričali zafrkavali se i bilo nam je super, kad smo došli na trajekt sili smo u salon i pricali, nakon što smo došli u Kun otišli smo u restoran podići startne pakete, kad smo svi sili mili predsjednik je otiša kupit sendviče lipo smo poili, popili i lagano smo se počeli spremat.

Svi smo se spremili i sad ja prigledavan opremu: gaće tu, majica tu, čarape tu, kompresijske navlake tu, patike nema ih??, glean di su nema ih nigdi, pitan Katu el zna di su, a ona kaže da su vjerovatno ostale na brodu, mislia san da se šali i kad sam sve obiša zaključia san da su stvarno ostale na brodu. Taman je drugi trajekt doša, ja i Kate trk na brod, kad smo uletili na brod odma smo trčali u salon i sad“di su ?“ šta su,eno ih ispod stolice.  Srića sva niko mi ih nije ukra!

E sad na red dolazi razrađivanje taktike oćemo prvo na peticu il jedinicu. Odlučili smo prvo na peticu. Onda je počea dio di triba najviše razmišljat….razminivanje gelova i energetskih pločica i dogovorili smo se. Ja tetki jedan gel i magnezij a ona meni pet domaćih energetskih pločica. Onda smo krenili u izviđanje, kad smo se vratili prominii smo taktiku. Niko nije čuja start pa smo to iskoristili i odma krenili, sve je išlo dobro, a u jednom dilu staze san sta napit se i vezat špigete, mislia san da će me tata pricekat sekunda, a  on ode ko da je zna da san sta pa namjerno da gasa ja to nisan odma skuzia pa san hoda, kad san doša do prve okrepe vidia san onu lipu prekrasnu stazu do prve kontrolne točke, uvatia san trčati uzbrdo ko luđak. Tata je proša kraj mene, a ja jos više ubrza. Doša san do jedinice i zum doli ko metak, onda san sve trča i uzbrdo i nizbrdo i po ravnom u odličnom tempu, prilipia sam se uz troje ljudi, bia san sa njima do škrapa, a tada san da jos više gasa.

To je bia najlipši dio utrke. Lipo trčiš po škrapama jugo puše i valovi prskaju po tebi. Tu san pristiga previše ljudi, doša san do dvice gleda san za koga ću se sad uvatit i naša san svoju“žrtvu“. Triba san ga pratit do trice ali nije sve išlo prema planu. Kad smo stigli na okrepu vidia san tatu. Onda smo ja i on dali jos više po gasu. Našli smo put popriko do trice, nakon trice su me lagano počeli vatati grčevi.  Na petici nas je jugo  doslovno skoro otpuvalo. Spust sa petice  je bia gadan, pičiš po padinama, a jugo te umalo ne baci. Nakon petice smo izašli na asfalt, a to me skroz ubilo.

Nekako san trča do ulaza u Kun a onda mi je usljedia šok…izgubia san startni broj. Izgubia san par minuta dok san ga trazia al ga nisan ga nasa, pa san nastavia trčati, onda san umisto u cilj otiša u restoran jer san misli da san diskvalificiran.Tamo san staja bice deset minuta,pa san oša do cilja.         To san sve reka tati, a on je otisa do cilja i zamolia Ivana da mi prizna jer on zna da ja ne bi vara, ali ne bi to napisa bez dokaza. Taman smo sili kad eto par cura i jedna mi priđe i pita jesan ja izgubia startni broj i pokaže ga. Ja san bia sav sritan i zafalia im, otišli smo do Ivana i pokaza mu broj.

Svi naši su ušli u cilj pa smo išli ručat, kad smo ručali sili smo, a na jedan put uleti Sergej i kaže da je trajekt doša da moramo trčat na njega, potrčali smo do njega sve je ispalo lažna uzbuna. Našli  smo se sa  našin prijateljima Pirovčanima sili u restoran lipo smo ćakulali i tako smo došli do priče o našem prijatelju Marinu  šta je na ultri i taman u tom momentu on protrči kraj nas, a ja bez razmišljanja trk za njin da mu čestitan. Reka je da je onih 60 na DUT-u bilo puno lakše nego ovih četrdeset. Reka san mu da se ode prisvući pa da dođe kod nas, kad je doša tata mu se naklonia i očistia put do klupe i tako smo ćakulali i onda smo morali na trajekt, nakon što smo ušli u auto to je bia kraj našeg putovanja.

 

rezultate naših članova koji su se natjecali možete pogledati na sljedećem linku:

CHALLENGER 25 km

https://stotinka.hr/hrv/utrka/973/ukupni_poredak

ACTIVE 12 km

https://stotinka.hr/hrv/utrka/974/ukupni_poredak

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Scroll to Top