3BUNJ TRAIL USPJEŠNO UGOSTIO TRKAČE U SKLOPU 5. KOLA OTOČNE LIGE

5. kolo Otočne lige održano je u Tribunju na popularnoj utrci 3BUNJ TRAIL. Ovogodišnje izdanje 3BUNJ traila okupilo je trkačice i trkače na tri različite staze. Utrke Đirić (6 km), Đir (15 km) i Challenger (28 km) omogućile su rekreativcima, šetačima, trkačima i pustolovima uživanje u ljepotama tribunjskog kraja i okršaj sa zanimljivim i zahtjevnim terenom. Škrape, škrile, puteljci, suhozidi, makadami i druge prirodne ljepote i bogatstva bili su na raspolaganju svim trkačima koji su se odvažili i odluči provesti svoje vrijeme na stazi. Utrka je i ove godine imala međunarodni karakter jer su se na stazi našli i trkači iz nekoliko stranih država, a zanimljivo je da su na utrci sudjelovali i trkači iz udaljene Norveške.

Spoj lijepog vremena, veselih trkača i veliki trud organizatora ponovno su doveli do toga da 3BUNJ trail bude uspješna utrka i na visini očekivanog zadatka. Iako nisu svi sudionici koji su startali uspjeli završiti utrku i biti jedan od finišera, kako se to popularno kaže, svi su na neki način došli do cilja ili ostvarili neki od svojih ciljeva.

ĐIRIĆ

Na Điriću je najbrži bio Domagoj Stojanov (Team Drage) koji je utrku završio za 52:27 minuta. Za malo manje od tri minute iza njega u cilj je utrčao Filip Kazija s ukupnim vremenom 55:13 minuta. Treća u ukupnom poretku, a prva u ženskoj konkurenciji, stigla je Laura Barešić iz AK Pakoštane s ukupnim vremenom 55:39 minuta. Članice AK Pakoštane izdominirale su u ženskoj konkurenciji uzevši sve tri medalje.

Poredak muški: 1. Domagoj Stojanov (Team Drage) – 52:27 min, 2. Filip Kazija – 55:13 minuta, 3. Emil Jones (AK Šibenik) – 1:02:20 sati

Poredak žene: 1. Laura Barešić (AK Pakoštane) – 55:39 minuta, 2. Anamarija Kazija (AK Pakoštane) – 59:12 minuta, 3. Jelena Barešić (AK Pakoštane) – 59:12 minuta.

ĐIR

Najbrži na Điru bio je Ante Bubić iz HPD Kozjak – Dračari koji je dosta zahtjevnu stazu završio za 1:51:39 sati. Odličan rezultata ostvarila je Karmen Kostanić – Jurić koja je u cilj ušla kao druga u ukupnom poretku, a prva u konkurenciji žena, s vremenom 1:58:52 sati. Treće mjesto u ukupnom poretku osvojila je Dobrila Dujišin (HPD Kozjak-Dračari) s vremenom 2:03:14 sati.

Poredak muški: Ante Bubić (HPD Kozjak – Dračari) – 1:51:39 sati, 2. Boris Bakalić (HPD Mosor – Sikire) – 2:03:14, 3. Luka Logar (HPD Mosor – Sikire) – 2:14:23 sati.

Poredak žene: Karmen Kostanić – Jurić – 1:58:52 sati, Dobrila Dujisin (HPD Kozjak – Dračari) – 2:03:14, 3. Maja Blašković (HPD Mosor – Sikire) – 2:09:01.

CHALLENGER

Najdulju i najzahtjevniju stazu najbrže je završila i prva u cilj ušla Eva Tušar Suhadolc (HPD Mosor – Sikire) s vremenom 3:40:31 sati. Odmah iza nje u cilj je utrčao i Nenad Ostojić (AK Okit Vodice) s istim vremenom od 3:40:31 sati. Treći u ukupnom poretku bio je Jakov Dabov (PD Promina) s vremenom od 4:00:52 sati.

Poredak muški: 1. Nenad Ostojić (AK Okit Vodice) – 3:40:31, 2. Jakov Dabov (PD Promina) – 4:00:52 sati, 3. Siniša Miočić (HPD Mosor – Sikire) – 4:36:06 sati

Poredak žene: Eva Tušar Suhadolc (HPD Mosor – Sikire) – 3:40:31, 2. Petra Kulić Domitrović (AK Okit Vodice) – 5:13:04 sati, 3. Ana Perić (Trail sekcija HPD Prenj 1933) – 5:33:57 sati.

Uspješnu organizaciju i ove godine možemo zahvaliti Mjesnom poduzeću Tribunj, Općini Tribunj i Atletskom klubu „Okit“ Vodice. Projektu Otočne lige priključili su se podrškom i potporom i HEP, Prijatelji mora, LAG more, Sagena i TEC gradnja.

HEP je već godinama jedan od najvećih prijatelja hrvatskog sporta, preteći niz sportova, sportaša i reprezentacija. Podržavajući Otočnu ligu HEP kroz projekte u zajednici aktivno promovira zdrav i aktivan način života. HEP – više od struje.

Prijatelji mora i LAG more u samom svom nazivu otkrivaju koji je jedan od razloga zašto su podržali projekt Otočne lige. Hvala svim na pomoći, jer uz dodatnu potporu i podršku pomičemo granice.

Uspješno odrađena utrka na Tribunju

najbolji je poziv da se odazovete na sljedeće kolo „Otočne lige“ i uživate u prirodnim ljepotama našeg kraja uz rekreaciju i druženje.

 

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Scroll to Top